Lage rente ! Hypotheek oversluiten ?

Een hypotheek oversluiten wil zeggen dat je naar een andere geldverstrekker overstapt. Bijvoorbeeld omdat er een hypotheekvorm is die beter aansluit bij je huidige situatie. Of omdat de rente een stuk lager is geworden. Wij vertellen je graag wat oversluiten voor je kan betekenen.

Wanneer is oversluiten verstandig?
Oversluiten van je hypotheek kan in sommige gevallen verstandig zijn. Bijvoorbeeld als je je woning wilt verbouwen, de hypotheekrente is gedaald, je woning overwaarde heeft, of als je graag lagere maandlasten wilt. Oversluiten is echter niet altijd verstandig. Het kan namelijk ook grote gevolgen hebben voor je hypotheekrenteaftrek. Laat je daarom goed informeren door ons voordat je overgaat tot oversluiten.

Wat komt er kijken bij hypotheek oversluiten?

Er zijn verschillende zaken aan de orde wanneer je besluit om je hypotheek over te sluiten. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Kosten oversluiten
Bij oversluiten sluit je een volledig nieuwe hypotheek af bij een andere geldverstrekker. Hiermee los je de oude hypotheek af. Oversluiten is vaak duur. Want een nieuwe hypotheek afsluiten brengt kosten met zich mee. Zoals advieskosten, taxatie- en notariskosten. Deze betaal je allemaal opnieuw.

Boete hypotheek oversluiten
Er is nog iets waardoor oversluiten veel geld kan kosten. Als je je hypotheek opzegt voordat de rentevaste periode voorbij is, betaal je meestal een boete voor de rente-inkomsten die de geldverstrekker misloopt. Dat kan een flink bedrag zijn. Zeker als de rentevaste periode nog lang duurt. Vraag Verdoold Hypotheken om advies.

Rentemiddeling
Rentemiddeling is een manier om een lagere hypotheekrente (en dus ook lagere maandlasten) te krijgen. Dit is vooral interessant voor huiseigenaren die nog enkele jaren te gaan hebben in hun rentevaste periode, terwijl de rente intussen fors gedaald is. Dankzij rentemiddeling kunt je dan toch profiteren van de rentedaling.
Hoe werkt het precies?
Bij rentemiddeling krijgt u een nieuwe rentevaste periode, waarbij de eerder afgesproken rente wordt gemiddeld met de actuele marktrente. Die is in 2016 enkele procenten lager dan bijvoorbeeld in 2010.

Maar je betaalt ook een boeterente voor het aanpassen van de lopende rentevaste periode. Die boeterente wordt opgenomen in het nieuwe rentepercentage. Zo hoef je de boete niet ineens te betalen, maar wordt deze uitgesmeerd over een langere periode. Rentemiddeling kan alleen bij de eigen geldverstrekker. Bij overstap naar een andere bank is dit dus niet mogelijk.

Welke banken bieden rentemiddeling aan?
Op dit moment is het helaas zo dat de meeste geldverstrekkers de mogelijkheid van rentemiddeling nog niet aanbieden. Daar komt echter verandering in. In 2016 zullen steeds meer aanbieders de mogelijkheid van rentemiddeling gaan aanbieden. Wilt u weten of uw hypotheekverstrekker rentemiddeling aan biedt of gaat aanbieden informeer dan bij Verdoold Hypotheken.

Nieuwsgierig geworden naar je mogelijkheden bekijk dan onderstaande video en maak snel een afspraak ! Bel ons op 0180-591515 of mail ons info@verdooldhypotheken.nl .

Klik hier om de video te bekijken.

Gepubliceerd

08 februari 2016

Categorieën

Hypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *