Uw hypotheek in 2013

 Uw hypotheek in 2013  !!

Loop eens naar de kast waar u uw financiële administratie heeft opgeslagen. Haal de ordner of hypotheekmap ( die u ooit van ons heeft ontvangen ) uit de kast en ga er eens rustig voor zitten, voordat u verder leest.

Mooi, u zit nu aan tafel, bladert door de hypotheekstukken en constateert dat u belangrijke stukken keurig heeft bewaard en gerangschikt. Tevreden constateert u dat u een mooi overzicht heeft. Doch, stel u de volgende vraag: Heb ik wel voldoende inzicht in mijn hypotheek en persoonlijke financiële situatie? Weet ik nog precies welke hypotheekvorm ik heb afgesloten en waarom?

Sla nu de hypotheekmap weer dicht, maar leg deze niet terug in de kast.

Waarom?  Omdat er onlangs heel veel is gewijzigd in de hypotheekregels. Iedereen doet er verstandig aan om zeer binnenkort een afspraak te maken met Verdoold Hypotheken.

Neem de hypotheekmap mee naar ons en ga in gesprek. In gesprek over de gewijzigde hypotheekregels en om te toetsen of de huidige hypotheekvorm nog wel aansluit bij uw doelstellingen en uw persoonlijke situatie.

Tot 1 april 2013 heeft u nog de mogelijkheid om enkele aanpassingen te doen.

We hebben het dan over de mogelijkheid om een aflossingsvrij deel van uw hypotheek om te zetten naar een fiscaal vriendelijke aflossingsvorm, zoals een spaarhypotheek of bankspaarhypotheek. Ook heeft u tot 1 april 2013 nog de mogelijkheid om een bestaande spaar- of beleggingsverzekering die nu nog in Box 3 zit, om te zetten naar Box 1. Hiermee voorkomt u dat u straks ( of nu al )  1,2% belasting moet gaan betalen over de opgebouwde waarde. En dan kan het zomaar gaan over enkele honderden euro’s per jaar.

Dus nogmaals: het is nu de tijd om een afspraak te maken en samen met Verdoold Hypotheken stap voor stap nog eens door de hypotheekstukken te lopen en waar nodig enkele wijzigingen door te voeren. Dan kunt u straks de hypotheekmap weer met een tevreden gevoel terug zetten in de kast. Het label op de ordner heeft u dan gewijzigd van “overzicht hypotheekstukken” naar “inzicht hypotheekvorm”.

Met vriendelijke groet,

Verdoold Hypotheken

Theo Bronsema

Financieel adviseur

Gepubliceerd

01 februari 2013

Categorieën

Hypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *