Voordeel voor starters!

Er is op dit moment veel te doen over de mogelijkheden voor starters op de woningmarkt. Veel negatieve publiciteit. Maar is dat terecht? Ik vind van niet.  Hieronder leg ik uit waarom en misschien overtuig ik u van het feit dat een woning kopen juist nu aantrekkelijk is.

Een lage rente
Historisch gezien is de rente nog steeds laag. Het 10-jaars tarief is op dit moment te verkrijgen vanaf 4,45 %  met Nationale Hypotheek Garantie.
Gunstige geprijsde koopwoningen
Wie nu een woning koopt is gunstiger uit dan een jaar geleden. De prijzen van de woningen vertonen nog steeds een dalende trend. Dus is het kopen van een woning nu een buitenkans!
Kopen goedkoper dan huren
Wanneer u een woning koopt bouwt u aan uw eigen vermogen. Huren daarentegen zal de komende jaren forse stijgingen met zich mee gaan brengen. Voor tweeverdieners zijn er geen of nauwelijks mogelijkheden in de sociale huursector omdat men al snel teveel verdient, gevolg is dan men terecht komt in de duurdere huursector vanaf € 650,– per maand.
Financieren met NHG tot € 350.000,–
Tot 1 juli 2012 is er nog de mogelijkheid te financieren tot een bedrag van € 350.000 met Nationale Hypotheek Garantie. Na deze datum zakt deze kosten grens naar € 320.000,–, nog steeds ruim genoeg voor financiering van een woning in het startersegment. De voordelen van een hypotheek met NHG zijn : de (veel) lagere rente, voordeel kan oplopen tot 0,6 % en niet onbelangrijk, verantwoord en veilig lenen.
Verlaagde overdrachtsbelasting van 2 % tot 1 juli
Een lagere overdrachtsbelasting bespaart u  al snel enkele duizenden euro’s. Bij een koopprijs van € 200.000,– gaat het om een bedrag van € 8.000,–, een bedrag waar een leuke badkamer of keuken van kan worden bekostigd.
Starterslening
Nog steeds is er de mogelijkheid voor Starters om gebruik te maken van de Starterslening. In deze regio biedt de gemeente Nederlek nog steeds deze optie. Er kan  tot 20 % extra worden gefinancierd ten opzichte van de kosten voor het verkrijgen van de woning . Wel is de maximale verkrijgingprijs(koopsom + k.k.) gesteld op € 250.000,–.       Schenkingsmogelijkheden ouders
Ouders kunnen hun kinderen helpen met de aankoop van een woning. Zij kunnen een schenking doen (eenmalig) van € 50.300,– met de voorwaarde dat dit bedrag wordt gebruikt voor de aankoop, onderhoud of verbetering van de woning.
Extra hypotheek voor energiebesparende maatregelen
Energiebesparende voorzieningen kunnen eveneens met NHG worden meegefinancierd. Onder energiebesparende voorzieningen vallen: een HR-ketel, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, HR++ beglazing, een warmtepomp, een zonneboiler en/of zonnecellen.
Prettige bijkomstigheid: investeringen in energiebesparing blijven tot een bedrag van maximaal € 8.000,- buiten beschouwing bij de inkomenstoets, waarmee wordt bepaald hoeveel u kunt lenen. Doordat u minder geld kwijt bent aan energie, houdt u immers meer over voor de netto woonlasten.

Voor Starters dus genoeg redenen om werk te maken van het aankopen van een woning.

Om het kopen van de gewenste woning mogelijk te maken is een hypotheek nodig.  Hiervoor laat u zich adviseren door een onafhankelijk adviseur. Bij Verdoold Hypotheken bent u dan aan het juiste adres. Loopt u eens bij ons binnen of maak een afspraak . U zult zien dat dit meer dan de moeite waard is !

Theo Bronsema

Gepubliceerd

10 april 2012

Categorieën

Hypotheken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *